Historien om varför jag bytt från Wordpress till Squarespace.

2011 skaffade jag Wordpress.org, en egen domän och teman genom Graph Paper Press (GPP) och fotografmaxnorin.se föddes. Innan dess hade jag ett antal olika bloggar på Wordpress.com (och även på andra plattformar) men genom att skaffa en egen domän och även professionell design från GPP så hittade jag en stabil plattform att arbeta ifrån och möjlighet att nå ut till fler människor. Nu fyra år senare har jag gått ifrån Wordpress till Squarespace istället. Varför flyttar jag från en av världens största plattformar för bloggar och hemsidor? Det finns flera anledningar för det här bytet, bland annat så tycker jag att Squarespace är mer avskalat, rent och en enklare plattform för mina ändamål (som är fotografering). Tycke och smak förändras genom åren och de teman som GPP har att bidra med tilltalar mig inte särskilt mycket längre. Dessutom har de haft väldigt få nya teman senaste tiden vilket får mig att undra hur mycket det går för det företaget? 

Den här flytten kunde ha gått mycket smidigare än vad den gjort. På grund av ett problem med en XML-fil (kortfattat används en XML-fil för att inmportera mina tidigare sidor, bilder och kommentarer från Wordpress hit till Squarespace). Det här problemet har verkligen gett Squarespace support något rejält att bita i. Efter fyra olika supportmedarbetare har nu deras tekniker gett sig på mitt ärende så vi får se vart det slutar. Det här problemet här ändå varit positivt för jag fick anledningar till att gå igenom flera år gamla bröllopsbilder och se de här bilderna i nytt ljus. Därför skiljer sig en del bröllopsbilder från hur de såg ut tidigare. 

Hur som helst så ser jag ser fram emot att komma igång ordentligt här med mina bilder och även skrivandet! 

Hoppas att ni också kommer att trivas här!